Edycja 2017/2018

Tegoroczna edycja „Pól Nadziei” rozpocznie się inauguracją 10 października 2017 i będzie trwać do lipca 2018.

Zachęcamy do zgłaszania udziału szkół i innych placówek w akcji. W tym celu należy pobrać, podpisać i dostarczyć uzupełnioną deklarację drogą mailową (lp.sa1537347836tirac1537347836@ecle1537347836ik.ie1537347836izdan1537347836alop1537347836), pocztą lub osobiście do wolontariatu w Hospicjum im. św. Matki Teresy z Kalkuty w Kielcach, ul. Mieszka I 48c, 25-624 Kielce.

Poniżej znajduje się  do pobrania harmonogram tegorocznych „Pól Nadziei”, deklaracja udziału oraz komunikat na potrzeby mediów. Będziemy na bieżąco uzupełniać w tym miejscu wszystkie potrzebne dokumenty.

Komunikat dla mediów
Deklaracja udziału szkoły w akcji
Deklaracja udziału placówki w akcji

Kalendarium akcji POLA NADZIEI 2017 – 2018

2017 rok

10 października: inauguracja akcji Pola Nadziei w Hospicjum Stacjonarnym im. św. Matki Teresy z Kalkuty, ul. Mieszka I 48C w Kielcach, ogłoszenie konkursów, rozdanie symbolicznych cebulek żonkila,
1-2 listopada: zbiórka na cmentarzu, sprzedaż zniczy,
listopad / grudzień – akcja: Wyślij kartkę do Hospicjum – kartki świąteczne będą przyjmowane do 20.12 br. – następnie przekazane do Hospicjum.
grudzień czy św. Mikołaj odwiedza Podopiecznych Hospicjum?

2018 rok

luty CZYNNA MIŁOŚĆ – Walentynka do Hospicjum,
luty / marzec – akcja: Wyślij kartkę do Hospicjum – kartki świąteczne będą przyjmowane do 27.03.18r. – następnie przekazane do Hospicjum,
luty:konferencja hospicyjna na Światowy Dzień Chorego,
kwiecień / maj (po zakwitnięciu żonkili): „ Marsz żonkila ” ulicą Sienkiewicza – oficjalne rozpoczęcie kwest ulicznych,
kwiecień / czerwiec: zbiórki w galeriach Echo i Korona, na ulicach Kielc i pod urzędami (do ostatniego żonkila), w szkołach, na festynach, imprezach plenerowych itp. (do ostatniego żonkila)
czerwiec: udział w „Budzeniu Sienkiewki” i „Święcie Kielc”,
czerwiec: uroczysta Gala kończąca akcję, sprawozdanie z przebiegu akcji, wręczenie nagród zwycięzcom konkursów, wręczenie nagrody „Wyróżnienia Hospicjum Caritas Kieleckiej”, podziękowania dla darczyńców i najbardziej aktywnych wolontariuszy.

Przez całą edycję kampanii Pola Nadziei 2017/2018 trwają konkursy oraz jest otwarty nabór szkół, przedszkoli, placówek edukacyjnych, kulturalnych, instytucji i firm, w których możliwe jest przeprowadzenie zajęć związanych z szerzeniem idei hospicyjnej/wolontaryjnej, propagując poczucie wspólnoty i solidarności z potrzebującymi, rozwijając odruchy pomocy i empatii wobec chorych.

(konkursy – link do konkursów)

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial