Konkursy w ramach akcji Pola Nadziei 2018/2019

Caritas Diecezji Kieleckiej, w ramach ogólnopolskiej akcji Pola Nadziei 2018/2019, ogłasza następujące konkursy:

1. graficzny dla szkół podstawowych dla szkół podstawowych (klasy VI-VIII) i ponadpodstawowychPola Nadziei” – wykonaj plakat promujący kampanię „Pola Nadziei” w formie cyfrowej lub plastycznej.
  2. muzyczny dla grup szkolnych, parafialnych i nieformalnych – brak ograniczeń wiekowych – żyć, to mieć nadzieję – stwórz piosenkę (słowa i muzykę) wpisującą się w kampanię Pola Nadziei.
  3. multimedialny dla szkół podstawowych (klasy V-VIII) i ponadpodstawowych „Nadzieja przychodzi do człowieka wraz z drugim człowiekiem” – przedstaw interpretację hasła za pomocą filmu krótkometrażowego/spotu.
  4. plastyczny dla szkół  podstawowych (klasy I-V) praca plastyczna „Jestem Samarytaninem – niosę miłość chorym z hospicjum”.

Regulamin konkursu i Oświadczenie dot. udziału w konkursach umieszczone są na stronie internetowej http://hospicjum.kielce.caritas.pl. Prace konkursowe można nadsyłać do dnia 30 kwietnia 2019 ( konkurs nr 1 – do 29 marca 2019 ). Ogłoszenie wyników konkursów nastąpi 7 czerwca podczas uroczystej Gali podsumowującej tegoroczną akcję.

Jesteśmy przekonani, że udział w realizowanych przez Caritas Kielecką wydarzeniach przybliży dzieciom i młodzieży ideę pomocy nieuleczalnie chorym, wpłynie pozytywnie na ich postawę, nauczy empatii i zrozumienia dla cierpiących, przedstawi hospicjum jako miejsce szczególnie troskliwej opieki i godnego odchodzenia.

Pliki do pobrania:

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial