Wyślij kartkę do hospicjum

Święta Bożego Narodzenia to czas, w którym liczy się bliskość drugiego człowieka, to czas, w którym jest się razem. Te Święta mogą być też okazją do okazania osobom ciężko chorym swoją bliskość, serce i solidarność.

Serdecznie zapraszamy Szkolne Koła Caritas, szkoły angażujące się w Pola Nadziei, Wolontariuszy i Przyjaciół Hospicjum do włączenia się do akcji:

1. Wyślij kartkę do hospicjum – do 20 grudnia czekamy na własnoręcznie wykonane kartki bożonarodzeniowe, którymi obdarujemy naszych Pacjentów. Metoda wykonania kartek dowolna – mogą być wyklejane, rysowane, malowane, ozdabiane, projektowane w programie graficznym itp. Prosimy o wpisanie życzeń od siebie oraz podpis (może być samo imię). Kartki można wysyłać na adres hospicjum: ul. Mieszka I 48 C Kielce lub przynosić osobiście codziennie w godzinach 7-19. Obdarujemy nimi Pacjentów Zakładu Opiekuńczo Leczniczego, Hospicjum Stacjonarnego i Domowego.
  2. Kiermasz świątecznych ozdób. Dnia 16 grudnia w parafii Św. Józefa Robotnika w Kielcach odbędzie się kiermasz bożonarodzeniowy, z którego dochód zostanie przeznaczony na potrzeby Hospicjum. Zachęcamy do włączenia się w tą akcję poprzez przygotowanie ozdób świątecznych ( kartek, bombek, aniołków, pierniczków itp.) do 13 grudnia. Pomoc w organizacji kiermaszu na rzecz Hospicjum to kolejny pomysł na piękną inicjatywę wspierającą naszych Podopiecznych.

Już dziś dziękujemy za zaangażowanie w czynienie dobra na rzecz naszych Podopiecznych.