Modlitwa, muzyka, taniec, ks. Jan Kaczkowski i Puck z opowiadań Gości Specjalnych

Dla ks. Jana Kaczkowskiego każdy człowiek był wyjątkowy, w sposób szczególny podkreślał ile znaczą relacje międzyludzkie. O tym i swoich rozmowach z ks. Janem opowiadał na kolejnym czwartkowym spotkaniu wolontariusz Andrzej. Filmik i zdjęcia z pobytu w puckim Hospicjum przedstawiły wolontariuszki Dominika, Klaudia i Natalia dzieląc się swoimi wspomnieniami i historiami z pobytu w tym szczególnym miejscu. Ich wyjazd był możliwy za sprawą projektu „Miłosierni do końca” realizowanego przez Diecezjalne Centrum Wolontariatu w Kielcach.

Dzięki wolontariuszce Edycie na stołach obok wytwornych filiżanek pojawiły się czerwone ozdobne serwetki, które pięknie ułożyła wolontariuszka Kasia. Wolontariuszka Agnieszka upiekła na spotkanie ciasto, a p. Bożenka dała czekoladę. Wszyscy ze zgromadzonych wolontariuszy z sercem i uśmiechem dbali o to, by zaproszeni Goście czuli się wyjątkowo.

Wisienką na torcie Podniebnych Cudów, które odbyły się 24 sierpnia 2017r. był niewątpliwie pokaz taneczny wolontariuszki Natalii ze Szkoły Tańca Kieleckiego Teatru Tańca. Pani Krysia wychwaliła tancerkę za wspaniały występ, poprosiła o bis, a Goście nagrodzili ją wielkimi brawami. „Gdybym miał gitarę to bym na niej grał…” stało się faktem, kiedy wolontariusz Michał razem ze zgromadzonymi śpiewał znane i lubiane polskie przyśpiewki.

Imieniny Jasnogórskiej Pani przed nami, dlatego spotkanie zakończyliśmy zawierzeniem się Matce Pięknej Miłości. Odśpiewalismy wspólnie Apel Jasnogórski i… czekamy z niecierpliwością na kolejny czwartek.