Walentynkowe „Serce dla Hospicjum”

Zbliża się dzień św. Walentego, czyli popularne Walentynki, które obchodzone są 14 lutego każdego roku w wielu krajach na świecie jako Dzień Zakochanych. W tym dniu wiele osób pragnie sobie okazać sympatię poprzez drobne gesty i upominki. Z tej okazji wolontariusze Hospicjum Caritas w Kielcach zainicjowali akcję „Serce dla Hospicjum”, która ma na celu uwrażliwienie ludzi na potrzebę okazania miłości i troski wobec terminalnie chorych osób.

W ramach tej akcji wolontariusze upiekli kilkaset pierniczków w kształcie serc, do których dołączono cytaty Św. Matki Teresy z Kalkuty – patronki naszego hospicjum. Osoby, które podczas zbiórek organizowanych w tym tygodniu zdecydują się wesprzeć materialnie naszych pacjentów, otrzymają pierniczki jako wyraz wdzięczności za okazaną pomoc.

Nasi wolontariusze będą prowadzić akcję w następujących miejscach:
– Galeria Echo – 12-13.02 (wt. i śr.), godz. 12-18
– Galeria Korona – 13.02 (śr.), godz. 12-18
– ul. Sienkiewicza – 14.02 (czw.), godz. 14-18

Zachęcamy wszystkich do włączenia się w akcję. Piernikowe serce może być pięknym prezentem z okazji Walentynek dla osób, którym chcemy okazać sympatię oraz dla chorych w hospicjum.

Zbiórka prowadzona będzie w ramach akcji „Pola Nadziei 2019” na podstawie zbiórki publicznej nr 2019/221/OR