Trwają konkursy w Polach Nadziei

Praca Konkursowa Pola NadzieiInformujemy, że trwają jeszcze konkursy ogłoszone w ramach akcji Pola Nadziei. Serdecznie zachęcamy dzieci i młodzież do przygotowania prac konkursowych. Można je nadsyłać lub dostarczać osobiście do 20 maja br.  do Biura Zarządu Caritas Kieleckiej przy pl. Najświętszej Maryi Panny 1 w Kielcach w godz. 8.00 – 16.00. Na zwycięzców czekają atrakcyjne nagrody.

Tematyka konkursów jest następująca:

1. Konkurs fotograficzny dla szkół ponadgimnazjalnych:

Życie każdego z nas przypomina wędrówkę w nieznane. Część z tej drogi przebywamy w towarzystwie innych, część musimy przebyć sami. Przedstaw za pomocą fotografii swoją interpretację fragmentu Władcy Pierścieni J.R.R. Tolkiena:

„A droga wiedzie w przód i w przód
Choć zaczęła się tuż za progiem –
I w dal przede mną mknie na wschód,
A ja wciąż za nią – tak jak mogę…
Skorymi stopy za nią w ślad –
Aż w szerszą się rozpłynie drogę,
Gdzie strumień licznych dróg już wpadł…
A potem dokąd? – rzec nie mogę.”

2. Konkurs literacki dla szkół gimnazjalnych i ponadgimnazjalnych:

„Gdzie płonie jeszcze mały płomyk nadziei, tam widać światło nieba” – inspirując się cytatem, przedstaw za pomocą opowiadania lub wiersza, co dla Ciebie oznacza nadzieja.

3. Konkurs plastyczny dla szkół gimnazjalnych i ponadgimnazjalnych:

„Gdzie płonie jeszcze mały płomyk nadziei, tam widać światło nieba” – inspirując się cytatem, przedstaw za pomocą pracy plastycznej (technika dowolna) co dla Ciebie oznacza nadzieja.

4. Konkurs plastyczny dla szkół podstawowych:

„Żółty żonkil symbolem życia” – przedstaw za pomocą pracy plastycznej (technika dowolna) swoją interpretację tematu.

Regulamin konkursu, zgłoszenie oraz oświadczenie można pobrać TUTAJ.